Molt Manifest

Molt staat voor

Creatief en commercieel denken, co-creatie met een netwerk van professionals, ontzorgen. Vergelijk Molt maar met Dutch Design: clean en functioneel, maar altijd met een twist.

Toon

Clean but simple. Met een twist.

Molt roept op tot

Vernieuwen, voorbij de horizon kijken. En kritisch durven zijn. Op jezelf, op webdesign, op Molt.

Molt staat voor

Creatief en commercieel denken, co-creatie met een netwerk van professionals, ontzorgen. Wie uit zijn jasje groeit kan maar beter meteen een nieuw, strak en lekker zittend jasje aanschaffen. Bij een partij die oprecht geïnteresseerd is in jou, en tegelijkertijd jouw organisatie naar een volgend level wil brengen. Met een beestachtig goede mooie strakke lekkere website.

Vergelijk Molt maar met Dutch Design: clean en functioneel, maar altijd met een twist.

Molt guidelines

#1 Esthetiek en functionaliteit gaan hand in hand

Molt houdt van mooie websites. Maar ook van websites die werken. Het één is niet belangrijker dan het andere. Molt volgt de trends op de voet. De laatste plugins, de beste tools, de tofste nieuwe visuals. En kijkt vervolgens naar hoe dat bij jouw organisatie past. Wat voor website heb je nodig? Wat moet deze oproepen?

Molt daagt je uit om verder te kijken. Hoe het mooier kan, en hoe jouw website beter zal werken.

#2 Molt staat aan het roer bij jouw website

Molt maakt jouw website. Zie Molt maar als de kapitein die aan het roer staat. Onder toeziend oog van Molt wordt het schip opgebouwd in de werf, van de juiste onderdelen, materialen en verf voorzien. Het schip krijgt een proefvaart en uiteindelijk beklinken we jouw nieuwe website door onder een daverend applaus een fles champagne tegen de boeg stuk te slaan. Wees gerust, dat doen we niet echt met jouw desktopcomputer, wanneer je jouw nieuwe website voor het eerst écht live ziet staan.

Molt bepaalt de koers, maar gaat samen met jou van start om alle ingrediënten, wensen en bouwmaterialen te verzamelen.

#3 Molt ontzorgt, voor, tijdens en na de oplevering

Wanneer je een nieuwe website wilt, wil je vooral dát: een nieuwe website. Het kost al genoeg energie, tijd en geld om met je organisatie on the same page te zijn, en de stap te nemen om een (nieuwe) website te laten bouwen. Het kost tijd en energie om te bedenken welk verhaal je met die website wilt vertellen, wat er precies op moet komen te staan. Aan tekst, aan beeld, aan visie. Dan wil je niet nog verder lastig gevallen worden. Dan wil je gewoon dat er een steengoede website wordt gemaakt. En daar zorgt Molt voor. Van copy en fotografie tot design en bouw. Alle moeilijke vragen die we hebben stellen we vooraf. En natuurlijk houden we je tijdens de ontwikkeling op de hoogte van de bouw. In het aparte Molt-domein voor klanten. Dat scheelt weer een bak mailtjes en afbeeldingen die zoek kunnen raken.

Maar Molt ontzorgt nog verder. Want is er 1 dag na de lancering van je website aan de hand? Precies, dan heb je een verouderde website. Natuurlijk, dat is een beetje overdreven, maar wel is het zo dat digitale ontwikkelingen zich heel snel opvolgen. Dan is het slim om je website zo up-to-date mogelijk te houden. Molt biedt een speciaal onderhoudspakket aan, zodat jij nergens meer over hoeft na te denken. En na twee jaar? Dan biedt Molt gratis een geheel nieuwe redesign aan. Zodat jouw website ook dan weer ‘des Molts’ is.

#4 Molt kent de trends (en kiest zelf)

Molt volgt alle trends op het gebied van webdesign in WordPress op de voet. Noem het een uit de hand gelopen hobby, noem het beroepsdeformatie. Maar bij Molt houden we alle blogs, expert reviews en award winning websites nauwlettend in de gaten. Want dat inspireert ons. We zijn gek op nieuwe fontcombi’s, gave kleurstellingen en toffe animaties. Al deze ontwikkelingen vertalen we weer door naar onze Moltstijl. En uiteraard nemen we niet elke gekke gril mee.

#5 Molt is een netwerkorganisatie

Molt ziet zichzelf als een volwaardig bureau dat alle diensten op het gebied van websites kan leveren, van bouw en design tot content. Dat wil niet zeggen dat we een bureau zijn met een maandagochtendvergadering, kroketten op dinsdag in de bedrijfskantine en elke vrijdagmiddag een borrel in diezelfde kantine. We hebben een groot netwerk opgebouwd van programmeurs, fotografen, animators, copywriters en storytellers. Allemaal zelfstandigen met een excellent trackrecord. Molt is projectmanager, bewaakt het concept van jouw website en stuurt alles en iedereen aan. Maar als je iemand persoonlijk wilt ontmoeten kan dat natuurlijk altijd. Namen, toenamen en mission statements krijg je sowieso toegestuurd!

#6 Molt gelooft in WordPress

Tja, of all the great web building applications out there, WordPress walked into our gin joint. Wij hebben tienduizend goede redenen om met dit CMS te werken, en daar schrijven we binnenkort nog weleens een blog over. Voor ons is de voornaamste reden dat het waanzinnig gebruiksvriendelijk is, en er zóveel mogelijk is dat iedere wensklant van Molt een prachtig strak ontworpen goed gebouwde website, met alle gewenste toeters en bellen, kan bekomen.

#7 Molt puts mobile first

Van webshop tot complete portal: als je website niet geoptimaliseerd is voor mobiel wordt het niks. Sorry dat wij de brenger van deze boodschap moeten zijn. Maar vooral als je jonge doelgroepen wilt bereiken met je website, móeten mensen via hun smartphone of tablet snel door jouw website heen kunnen tappen. Dan gaat het niet alleen over een responsive design, maar ook over bepaalde functies die juist op mobiel heel goed werken. Of het weglaten van functies die helemaal niet werken. Daarom gaat Molt uit van de mobiele website. Wat heeft de mobiele gebruiker nodig en hoe kan jouw organisatie daar zo snel mogelijk bij helpen? Dit vinden we zo belangrijk, dat het we het tot onze main USP hebben gebombardeerd.